המאכל הכי פופולרי ואהוב. כי אין כמו פיצה לארוחת ערב, לסתם נשנוש, ליד הטלוויזיה.
הנה מתכון מעולה לפיצה ביתית נהדרת שלא תפסיקו להכין.
המצרכים הם ל-2 תבניות תנור גדולות
מצרכים לבצק
הפיצה:
1
ק"ג קמח + 2 כפות בנוסף
1
שמרית שמרים טריים (50 גר')
1/2 שקית משפר אפיה של שמרית (25 גר')
(זהו מארז משולב של שמרית- שמרים טריים 100% ומשפר אפייה)
1/2 שקית משפר אפיה של שמרית (25 גר')
(זהו מארז משולב של שמרית- שמרים טריים 100% ומשפר אפייה)
½ כוס שמן זית
1
כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כפית מלח
2 כוסות
מים פושרים
חומרים לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות 50 גר'
מלח
ופלפל שחור
גבינה- כ-200 ג'' גבינת מוצרלה מגוררת בתוספת
גבינות נוספות עזות טעם.
תוספות לפיצה-
אנשובי
פטריות
זיתים
שחורים או ירוקים
פרוסות
אננס
בצל
פרוס
גבינת
עיזים
אופן
ההכנה:
1. לתוך קערה מכניסים את הקמח, שמרית, משפר לאפיה ביתית, סוכר, שמן ומלח ולשים. מוסיפים באיטיות את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע. בערך עשר דקות של לישה.
2. לאחר הלישה מכסים את הבצק למשך כחצי שעה ונותנים לו לתפוח. מחלקים את הבצק לשניים.
3. מרדדים את הבצק ומעבירים ל- 2 תבניות אפיה גדולות
1. לתוך קערה מכניסים את הקמח, שמרית, משפר לאפיה ביתית, סוכר, שמן ומלח ולשים. מוסיפים באיטיות את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע. בערך עשר דקות של לישה.
2. לאחר הלישה מכסים את הבצק למשך כחצי שעה ונותנים לו לתפוח. מחלקים את הבצק לשניים.
3. מרדדים את הבצק ומעבירים ל- 2 תבניות אפיה גדולות
4. בסיר קטן מחממים את שמן
הזית, מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, מוסיפים את השום, מלח ופלפל
ונותנים לרוטב להתבשל מספר דקות.
5. מורחים על הבצק שהעברנו לתבנית את הרוטב ומפזרים את הגבינה המגוררת, את הבזיליקום והאורגנו ואת התוספות שבחרנו. ממתינים כרבע שעה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לאחר חמש דקות מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים כעשרים דקות עד שלושים דקות, תלוי בתנור.
5. מורחים על הבצק שהעברנו לתבנית את הרוטב ומפזרים את הגבינה המגוררת, את הבזיליקום והאורגנו ואת התוספות שבחרנו. ממתינים כרבע שעה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לאחר חמש דקות מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים כעשרים דקות עד שלושים דקות, תלוי בתנור.
זהו. אפשר להתנפל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה