יום שישי, 4 בספטמבר 2015

קציצות בשזיפים ויין

את המנה המנצחת הזו למדתי להכין מפולט חברתי.
מנה שאין מי שאוכל ולא מבקש עוד.
מנה קלה להכנה שלא דורשת יותר מדי ויוצאת נפלא.
מצרכים
חצי קילו בשר בקר טחון
ביצה
2 כפות סויה
1/4 כפית זנגוויל
1/4 כפית כמון
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
4 שיני שום כתוש
1/2 כוס פרורי לחם
רוטב
כוס וחצי יין מתוק
2 כפות סויה
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
200 גר' שזיפים מגולענים
 
אופן ההכנה
לקערה עמוקה מכניסים את הבשר, פרורי הלחם, הביצה, הסויה והתבלינים ומערבבים היטב. מחממים מעט שמן במחבת ויוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדורי פלאפל ומטגנים קלות מכל הצדדים. יש להרטיב מדי פעם את הידיים כדי ליצור את כדורי הקציצה בקלות.
לאחר שסיימנו לטגן את כל הקציצות. (זה החלק המעצבן) מרתיחים את היין המתוק, מוסיפים את השזיפים, הסוכר , הסויה והתבלינים וכאשר רותח מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה בחום בינוני.
 
בתיאבון.
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה