לפני מספר חודשים
השתתפתי בסדנת שוקולד טבעוני בביתו של אורן זהר, הבעלים של קקאו טבעי http://www.cacaotv.co.il/
אתמול,
לקראת החג הכנתי את אחד המתכונים שלמדנו בסדנא ויצא פיצוץ. מתכון קל, בריא, ללא
סוכר ועשוי רק מחומרים טבעיים.
הציצו
בצילומים והנה גם המתכון .
חומרים
1.
500 גרם תמרים רכים מסוג ברהי או כל
סוג אחר רך.
2. 185 גר' עיסת קקאו נא. זה 3/4 בלוק. קצוצה גס.
3. 65 גר' חמאת קקאו נא. 1/4 בלוק. קצוצה גס
4.
כוס אגוזי מלך לא קלויים קצוצים גס
5.
חצי כוס קוקוס טחון
אופן
ההכנה
·
מגלענים התמרים,
קוצצים גס ומפזרים על תבנית בגודל כ- 20X30
שרופדה בנייר אפייה.
בצילום- פיזור התמרים המגולענים על התבנית
·
מניחים על
התמרים גליון נוסף של נייר אפייה ולוחצים בעזרת האצבעות עד שהתמרים מכסים את כל
קרקעית התבנית בשכבה בעובי אחיד. מכניסים למקפיא ל- 20-30 דקות.
·
ממיסים עיסת
הקקאו וחמאת הקקאו בקערה מעל מים רותחים קלות (ביין מארי) עד שהחומרים נמסו כמעט
לחלוטין, מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה.
בצילום- המסת עיסת הקקאו
·
מוציאים התבנית
מהמקפיא ומקלפים נייר האפייה העליון.
·
מוזגים את
תערובת הקקאו על התמרים ובעזרת כף מפזרים בשכבה אחידה.
·
מפזרים מעל
האגוזים הקצוצים ומחזירים לשעה נוספת במקפיא.
·
מוציאים
מהמקפיא, הופכים על גבי נייר אפייה נקי וקולפים בעדינות את נייר האפייה מהתמרים.
·
על נייר אפייה
נוסף מפזרים את הקוקוס הטחון ומניחים עליו את השוקולד כך שהתמרים פונים לקוקס.
לוחצים בעדינות כדי להדביק הקוקוס לתמרים.
·
חותכים לקוביות
או שוברים עם היד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה