יום שישי, 5 ביוני 2015

סלט קינואה וירקות שורש



סלט קינואה וירקות שורש

סלט מרענן, בריא וטעים מאד. לא תוכלו להפסיק לנשנש.

מצרכים

1 כוס קינואה

3 גזרים

1 בצל אדום גדול

1 ראש סלרי גדול

1 שורש פטרוזיליה גדול

צרור פטרוזיליה + עלי סלרי

רבע כוס חמוציות ללא סוכר

רבע כוס פקאן

1 לימון

מלח, פלפל

אופן ההכנה

לבשל את הקינואה ב-2 כוסות מים. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה ונותנים לקינואה להתבשל בערך כחצי שעה עד שכל המים נספגים והקינואה רכה. בינתיים, מקלפים את ירקות השורש וחותכים למקלונים דקים באורך אצבע ובעובי של חצי ס"מ. את הבצל חותכים לקוביות קטנות . מטגנים במחבת עם מעט שמו זית, ראשית את הבצל וכשהוא הופך להיות שקוף, מוסיפים את ירקות השורש- מקלוני הגזר, שורש הפטרוזיליה וראש הסלרי. מערבבים תוך כדי טיגון, עד שהמקלונים מזהיבים.

 
בצילומים- הקינואה לאחר הבישול וטיגון ירקות השורש

מוסיפים את הירקות לקינואה המבושלת. מקררים. לאחר שהתקרר , סוחטים לימון ומוסיפים את המיץ, מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והסלרי הקצוצים דק (בערך 2 כוסות),החמוציות והפקאנים, מלח ופלפל.

בתיאבון.

 

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה