יום שלישי, 11 באוגוסט 2015

אוהבים חומוס? מבחן חומוס אחלה- החומוסיייה של אבי

אצלנו במשפחה ארוחת "על האש" חייבת להיות מלווה במבחר סלטים וביניהם חומוס. בלי חומוס זה לא נחשב ורצוי מאחת החומוסיות הנחשבות בסביבה. שולחים את אחד מבני המשפחה להביא חומוס ופיתות טריות, כדי שהסעודה תהיה מושלמת.
השבוע השתתפתי בפעילות של לידרס שבמסגרתה קיבלתי להתנסות מארזי חומוס אחלה – מהחומוסייה של אבי. הגיע חומוס עם זחוג זהבי וחומוס מסבחה יחד עם חבילת פיתות טריות. החלטתי להפתיע את בני המשפחה ולבדוק האם יזהו מהיכן החומוס.
ערכתי שולחן כרגיל. סלטים, פיתות, צלחות חומוס והזמנתי את בני המשפחה לשולחן כשאני מצפה בסקרנות לשאלות בעניין החומוס.

"מי הביא?" שאלו "אבא נסע לעבד להביא חומוס?" השבתי בשלילה.
"אז מאיפה החומוס?" שאלו שוב  " מה נסעתם עד סעיד להביא?" עניתי שלא.
"איך הטעם?" שאלתי
"מעולה" ענו. "מה, מצאתם מקום חדש?"
"כן" אמרתי  " אכן חדש. זה חומוס של אחלה מהחומוסייה של אבי"
החברה לא האמינו לי. תגובות של השתוממות והתפעלות שלוו בבקשה להראות להם את הקופסאות. הראיתי.
התפתח דיון ער סביב השולחן. איך הצלחתי "לעבוד" עליהם ושבעצם לכולנו דעות קדומות בענייני אוכל וחומוס בפרט ושצריך לטעום בלי לדעת כדי שהשיפוט שלנו יהיה הוגן.
מה המסקנות בסיום הדיון- 1.אחלה הצליחו לייצר חומוס טוב וטעים ומגיעות מחמאות לחומוסייה של אבי שמתחרה בהצלחה בחומוסיות נחשבות. 2. שווה לעשות עוד ניסיונות כאלה לא רק עם חומוס, בוודאי נופתע שוב. 3. כשחומרי הגלם איכותיים ותהליכי הייצור מוקפדים מקבלים מוצר טעים וטוב. 4. גם בארוחות הבאות נשים על השולחן חומוס של אחלה.
בתיאבון לכולנו!
#אחלההחומוסייהשלאבי
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה